Wandelpin Blog

Roots Natuurpad | van Biest-Houtakker naar Goirle

Na onze (verdiende) lunch in Biest Houtakker gaan we verder met het laatste traject (32) van het Roots Langste Natuurpad, onderweg naar Goirle.

Het eerste deel van dit traject wandel je naar de provinciale weg. We passeren veel akkers, op de akkers zijn de sproeiers hard aan het werk. Dit is echt nodig want het is droog, dat zien we overal.

We zien echter ook dat de wandelpaden worden meegenomen in deze besproeiing.

Rennen

Als we bij een weiland komen waar we echt niet anders kunnen dan het pad te volgen, waar geen uitwijkmogelijkheden zijn nemen we even de tijd om te kijken hoe lang de sproeier er over doet voor hij weer het wandelpad raakt.

Conclusie, dat is niet lang en het wandelpad is al erg modderig. Als de sproeier net voorbij het wandelpad is beginnen we met doorwandelen maar als we de sproeier een flinke tik horen maken waarna hij een helft overslaat gaan we in plaats van doorwandelen toch maar rennen.
We giechelen wat, zijn blij dat we droog blijven en bedenken dan dat dit ook wel een heel leuk filmpje had opgeleverd, dat zien we dan met een glimlach maar als een gemiste kans.

landgoed Gorp en Roovert

Na de provinciale weg wandelen we landgoed Gorp en Roovert in. Landgoed Gorp en Roovert is een oud bos met loof- en naaldbomen maar ook heide en vennen. Verder stroomt hier de Rovertse Leij welke we ook passeren.

De Rovertse Leij meandert rustig door het natuurgebied en heeft leuke bruggetjes waar je zo af en toe overheen wandelt. Op zo’n plekjes sta ik altijd graag even stil om gewoon wat voor me uit te kijken en te genieten van het water en de natuur.

In het bos, de natuur komen we ook enkele huizen tegen met van die mooie luiken voor de ramen in de typische beschilderde ruitjes met de bekende rode kleur.

Natuurpoort De Roovertsche Leij

Vlak voordat we aan het eind zijn nemen we nog even een omweg omdat ook daar het veld besproeid wordt en het wandelpad wordt meegenomen. Deze keer is er gelukkig wel een omweg waardoor we geen hogere wiskunde hoeven toe te passen om droog verder te kunnen.

Ons eindpunt is in Goirle bij Natuurpoort De Roovertsche Leij, daar staat de auto. We trekken “moe” maar voldaan onze wandelschoenen uit, trekken andere schoenen aan en gaan weer terug naar de camping.

Deze wandeling liep ik samen met Judith van J Loves to Travel maar een ander leuk weetje is dat deze laatste 2 etappes zijn gemaakt door Ellen van de Oude Bondswandelwegen. Mooie wandelingen, door mooie natuur en langs leuke plekjes, TOP.

Weetjes op een rij

Wandelperiode
Ik wandelde deze wandeling in juli

Onze foto’s
We fotograferen met onze telefoon, systeemcamera of compact camera. Wij bewerken onze foto’s niet met een kleur of een filter, alle kleuren die je ziet zijn kleuren die wij zo hebben waargenomen.

Info over de route
Kijk op de website van Roots als ook jij interesse hebt in “het langste NATUURPAD van Nederland”

Een Wandelpin
Wil jij als herinnering aan je wandeling ook de wandelpin van het Roots Natuurpad? Klik kan hier.

Meer over het langste Natuurpad van Nederland? 
Hier
 lees je meer blogs van het langste NATUURPAD van Nederland

Andere wandelingen
Als je meer wilt lezen over onze wandelingen, kijk dan op onze overzichtspagina

Niet alleen daarom geschreven in WE vorm
Ik wandelde deze wandeling samen met Judith van Vita Walking en J Loves to Travel

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print