Wandelpin Blog

Hochsauerland – wandelen in het voorjaar

Op een druilerige dag in het voorjaar zag ik op Facebook dat Ferienwoning Landblick in Hochsauerland – Brilon-Madfeld een plekje vrij had met Pinksteren. Ik wist dat dit van Nederlandse eigenaren is en dat ze graag wandelen met hun Beagle. Ook hebben ze verschillende Wandelpins op hun rugzak zitten waar ik wel eens foto’s van zie dus ik vond het wel leuk om op bezoek te gaan. Deze keer dus niet met de caravan maar naar een vakantiewoning.

Na mijn reservering hadden we contact wat prettig en soepel verliep en de week voorafgaand hielden ze me op de hoogte van de “vanaf” tijd wanneer we aanwezig konden zijn.
Wij waren er aan het begin van de avond vanwege andere plannen en helaas namen we regen mee naar Hochsauerland, vervelend voor hun en ook voor ons. Ook onze 2 hondenvriendinnen waren mee en die vonden het fantastisch. Ze kregen 3 dagen lang alle aandacht….

Relax modus AAN

De vrijdagavond bleven we lekker relax in het huisje met Nederlandse televisie, dat is denk ik het voordeel van Nederlandse eigenaren. Op zaterdag wilde ik graag naar Skywalk Willingen maar het weer werkte niet echt mee. Omdat het niet beter zou worden de komende dagen besloten we toch maar te gaan.

Skywalk Willingen

Van Stefan (eigenaar van Landblick) had ik gehoord dat honden niet mee de brug op mogen dus besloten we om om de beurt te gaan.
De weg er naartoe ging flink omhoog en ook de regen liet ons niet met rust.
Je begrijpt dat ik als eerste de brug op wilde…..
De brug wiebelt, ik werd kletsnat en andere wandelaars dachten dat ze met hun paraplu de hele brug voor zichzelf hadden (paraplu’s is een irritatie dingetje voor mij. Al zo vaak een punt van de plu van iemand anders bij mijn gezicht gehad dat ik er chagie van word).

Naast bovenstaande gezeur is het een leuke ervaring. Ik ben heen en weer gelopen en toen ik de brug verliet gaf Francois aan dat hij klaar was met de regen en dat hij niet meer wilde gaan. We moeten gewoon een keer terug is zijn mening (dat zeg je niet tegen dovemans-oren)
We lopen samen terug, gaan even naar een supermarkt en dan gaan we naar het huisje, lekker douche en niks meer doen (ojawel, F1 kwalificatie kijken).

Skywalk Willingen is als ik dit schrijf de langste hangbrug van Duitsland. De brug is 665 meter lang. Alleen in Tsjechië is er een langere brug, Skywalk Willingen is de 2e langste hangbrug van de wereld. Het is een voetgangersbrug en om hem te betreden moet je entree betalen. Je kunt hem niet doorlopend betreden, het heeft vaste openingstijden en bij slecht weer (storm) is hij gesloten. 
De Skywalk Willingen is geopend in de zomer van 2023.

H4 – DIEMELSEE-HERINGHAUSE

Ook de tweede dag dreigt in het water te vallen maar we gaan er toch voor. Een wandeling van ongeveer 5,5 kilometer. We parkeren de auto vlak bij de Diemelsee en onze hondjes zijn blij. De wandeling start voornamelijk op verharde weg en gaat naar natuurgebied “Kleine Eschenseite”.
Tijdens deze wandeling zie je ook de bordjes van de Diemelsteig-variant maar wij volgen de grote zwarte borden met H4 erop, ze zijn bijna niet te missen.

Halverwege de route ben je op het hoogste punt en zien we een uitkijktoren in de verte. Je ziet de donkere wolken tussen de doorkijkjes heen maar ook de Diemelsee zie je regelmatig.

Net als gisteren zijn we deze dag op tijd terug in het huisje want buiten zijn is echt niet leuk. Als we later horen dat het in Brilon, waar Landblick ligt de hele dag droog is geweest fronsen we onze wenkbrauwen een keer.

‘s Avonds klaart het op en ga een een blokje om met de hondjes. Ik neem ook gelijk wat Wandelpins mee zodat ik deze op de foto kan vastleggen.

Uitchecken

We spreken af dat we op ons gemak opstaan en ontbijten om daarna de auto te laden en de sleutel weer in te leveren.
Ik geef Stefan en Ria nog een Wandelpin als herinnering aan ons bezoek en ik krijg tot mijn verrassing een hele leuke flessenopener. Die ga ik in de caravan leggen, zo blijft deze reis altijd in onze gedachte.

H3 - RONDOM DE SCHÖRENBERG

Héhé, het is droog maar we gaan naar huis. Omdat het voor ons ongeveer 2,5 uur rijden is en we de tijd hebben besluiten we nadat we zijn uitgecheckt om nog een wandeling in de zon te gaan maken. Ook deze wandeling is niet heel erg lang, hij is iets meer dan 5 kilometer lang en heeft 135 hoogtemeters.

De route is gemarkeerd met grote zwarte borden met H3 erop. De route start in Heringhausen waar we de auto gratis kunnen parkeren. Vanaf de start lopen we langs de weg en gaan we de natuur in. De lucht heeft prachte grote, dikke witte wolken en ik geniet van het weer. Ik leef me met mijn camera op de telefoon uit en maak veel foto’s van de Wandelpins die er met dit weer zoveel mooier uitzien.

Als we bijna bij de auto zijn is het al ruim over lunchtijd. We willen graag in het dorp nog op zoek gaan naar iets te eten voor we aan onze terugreis beginnen.
Onze ervaring is echter ook dat in veel dorpen op zondag (2e Pinksterdag) bijna alles gesloten is. We hopen dus op het beste als we langs een Nederlandse frietkraam lopen. Nu heeft dat niet echt mijn voorkeur maar toch kiezen we voor een patatje met en een snack. 

Na deze “uitgebreide” lunch zijn we naar de auto gelopen waar het nadat we in de auto zaten weer begon te regenen maar deze keer bleven wij droog.

We hebben genoten van een heerlijk weekend met onze hondenmeisjes. Wil jij meer weten over onze slaapplaats kijk dan op deze website. Stefan en Ria staan je graag te woord en hebben tips voor een verblijf van weken.

Als afsluiter van mijn blog vind ik het leuk om te delen dat we in samenwerking met Stefan, Ria en andere lokalen ondernemers  bezig zijn met een Wandelpin van Hochsauerland.

Dit gebied is vooral bekend vanwege de winters in Winterberg en veel van de gadgets draaien om de winter. Wij hebben nu een Wandelpin ontwikkeld en wellicht volgen er ook andere gadgets zoals een Pin-collector of een sleutelhanger.

Wordt vervolgd…….

Leuke weetjes over deze wandeling

Ik heb leuke weetjes op een rij voor je verzameld.

> Wandelperiode

Ik wandelde deze wandeling in mei.

> Onze foto’s

We fotograferen met onze telefoon, systeemcamera of compact camera. Wij bewerken onze foto’s niet met een kleur of een filter, alle kleuren die je ziet zijn kleuren die wij zo hebben waargenomen.

Een Wandelpin

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print