Wandelpin Blog

Maaspad etappe 10 | van Boxmeer naar Cuijk

Zoals altijd, waar de vorige wandeling eindigde start deze wandeling. In Boxmeer bij het gemeentehuis beginnen we onze wandeling en wandelen we  door een park waar we een boom tegenkomen met wel heel veel kabouters.

Het is fris en de handen blijven dan ook in de handschoenen, weinig foto’s van het begin maar ook niet echt iets heel bijzonders te zien. Dat kan natuurlijk ook niet altijd en dat is ook prima, lekker wandelen, wat om je heen kijken en genieten.

We wandelen via Beugen, het natuurgebied “de Vilt” richting Gennep.
Voor we zover zijn houden we pauze bij monument “’t Lètste Verkè”. Dit monument is geplaatst vanwege de vroegere varkensteelt in Beugen. In 2011 is het laatste varken “vertrokken” uit Beugen.

Bij het natuurgebied missen we even de logica van de uitleg in het boekje en lopen we verkeerd. Hier is drassig en we besluiten niet verder te lopen maar de weg terug te lopen en opnieuw te kijken hoe we verder moeten.

Spandoek

Wanneer we de juiste weg hebben gevonden komen we ook nog een spandoek tegen van het Maaspad, die hebben we nog nooit eerder gezien.

Dan komen we weer bij de Maas, we lopen nog in Brabant en gaan met de brug de Maas over. Voor we oversteken zien we de Limburgse vlag op de brug, daar lopen we Limburg dus weer in.
Als we aan de andere kant zijn zien we de Brabantse vlag op de brug, daar komen we vandaan, leuk om dat zo op die brug te zien.

Halverwege de brug hangen stokken aan de brug, daaraan hangen schoenen. Sommige hangen echt ver weg. Ik denk dan alleen maar “hoe dan”.

Gennep

In Gennep, zijn zoals we kunnen lezen in het boekje veel bezienswaardigheden. Als je ze allemaal in 1 keer wil bekijken loop je naar het centrum, daar is een witte muur en daarin zitten allemaal miniaturen van die bezienswaardigheden.

Via het stadhuis (welke we ook hebben gezien op het Pieterpad) de Martinustoren en de Nieuwe Poort lopen we naar rivier de Niers welke we volgen tot voorbij Ottersum.
Vanuit Ottersum loop je langs landerijen, over dijken, langs de Mookerplas naar het veerpont om de oversteek naar Cuijk te maken. Deze etappe ga je dan ook weer terug naar Brabant.

Door de donkere lucht kan ik mooie foto’s maken op het veerpont, lijkt bijna zwart/wit.

Volgende etappe, etappe 11 van Cuijk naar Ravenstein.

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Hier heb ik nog meer foto’s geplaatst
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Deze wandeling hebben wij gewandeld in januari 2021

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print