Wandelpin Blog

Maaspad etappe 2 | van Maastricht naar Berg aan de Maas

Maastricht, de hoofdstad van Limburg is waar we deze dag starten. De auto in Berg aan de Maas en met de bus en de trein naar Maastricht. Zoals we kunnen lezen in het boekje is dit de langste route. De tijd in Nederland is maar kort, we lopen het grootste deel van deze etappe in België maar eerst wandelen we door Maastricht.

Sint Janskerk

Vanaf het station lopen we eerst over de brug over de Maas. Als wij wandelen is de lucht strak blauw wat een mooi uitzicht geeft zo over de Maas heen. We lopen het centrum in en zien al van verre de Sint Janskerk met de opvallend rode toren

De Sint Janskerk is een protestantse kerk en  werd in de 12e eeuw gebouwd. De opvallende 70 meter hoge toren werd in de 15e eeuw toegevoegd.

Sphinxkwartier

Na nog wat rondwandelen op het onze Lieve Vrouwenplein en een kaarsje op te steken in de Basiliek van Sint Servaas gaan we verder.
Met wandelen leer je vaak ook nog iets nieuws. Nooit geweten dat Maastricht ook een haven heeft. Deze haven “het Bassin” ligt midden in het Sphinxkwartier welke naar de monumentale aardewerkfabrieken van Sphinx is vernoemd. Daar staan de oude pakhuizen welke nu zijn  omgetoverd tot woningen en horecalocaties

Sphinx was een aardewerkfabriek welke meer dan 150 een kenmerk van Maastricht was.

Zuid Willemsvaart

Na nog wat mooie muurschilderingen loop ik via de Zuid Willemsvaart België in. We passeren een sluis en wandelen over een verhard pad waar we grote Galloway runderen tegen komen naar Smeermaas Lanaken. Langs de Maas of eigenlijk de Zuid Willemsvaart staan allemaal grote betonblokken waar we pauze houden. Het was even klimmen om er op te komen maar dan heb je wel een heel mooi pauze plekje.

Oud-Rekem

In Oud-Rekem kijken we naar een herdenkingsbeeldje, zien we de molen statige gebouwen en lezen we dat Oud-Rekem in 2008 benoemd is tot mooiste dorp van Vlaanderen.

Met een grappige schildering, een opvallende brug en een Maria Kapel gaan we met het veerpont naar Berg aan de Maas en zijn we terug bij onze auto om nieuwe plannen te maken voor de wandeling naar Ohé en Laak.

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Deze wandeling hebben wij gewandeld in februari

Wandelpin Maaspad

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print