Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 24 Sittard – Montfort 

Een wandeling van 24 kilometer. De voorspellingen zijn goed, ze zijn zelfs warm. We gaan met de trein naar Sittard en onze auto staat in Montfort, het voordeel als je in je eigen omgeving wandelt.

Ook deze route spreken we af dat ik navigeer aan de hand van de route op route.nl en dat mijn zus de wandeling leest en verteld vanuit het boekje. We hebben vooraf allebei de route doorgelezen en weten dus wat we graag willen zien.

Op diverse media hebben we gelezen dat er weinig horeca is. We nemen dan ook voldoende drinken en eten mee. Wat we ook lezen is dat het een “saaie” wandeling is. Daarvan vinden wij dat we dat zelf moeten gaan ervaren en beslissen.

Muurschildering in het centrum van Sittard

Zoals de bedoeling is starten we op de markt van Sittard. Het beeld van Toon Hermans hebben we helaas niet gezien. We verlaten Sittard om al snel in Millen te komen. Millen ligt in Duitsland en heeft een kasteel en ruïne.

In Millen lezen we op de borden dat we voor het kasteel wel een klein stukje moeten omlopen. Ondanks dat we dit al een redelijk lange route vinden gaan we dat wel doen. Zo vaak komen we hier niet dus willen we dat wel graag zien.

Kasteel Millen

We moeten best goed zoeken, het staat niet aangegeven maar uiteindelijk vinden we het. We lopen het terrein op en zien dat het “gewoon” bewoond is. Voel me een beetje in pottenkijker maar ik heb er niet voor niets voor omgelopen dus zet mijn gevoel aan de kant en ga kijken. We vinden ook de ruïne, maken foto’s bij de gracht en eten even kort wat.

We vervolgen ons pad in Duitsland. Wat ons opvalt is dat we nergens zien dat we de grens overgaan. We verlaten volgens de borden Nederland niet en komen niet in Duitsland.

Smalste stukje van Nederland

We hadden op internet al gelezen dat we tijdens deze wandeling het smalste stukje van Nederland zouden passeren. Gelukkig staat dit wel aangegeven, is natuurlijk een fotomomentje waard.

We wandelen vooral langs de dorpen. Komen niet in de centra en zien dan inderdaad ook weinig horeca. Het boekje laat ons weten dat we in Slek een horeca gelegenheid passeren. Fijn want een kop koffie, een stukje Limburgse vlaai of een broodje en een toilet bezoek zijn zeer welkom. Helaas…..deze passeren we inderdaad, jammer genoeg is deze gesloten (definitief).
Tijdens de wandelingen komen en ruiken we veel koeien. We zien ook een paar loslopende koeien wat ons een leuke Hollandse plaatjes oplevert.

Geweldig toch, een overstekende koe kijkt ons even aan en wandelt verder

We vinden ook nog de schat van Pey. Verder vinden we weinig foto momentjes. Het zijn lange paden die niet altijd even prettig lopen. Veel grove kiezels. Ben tijdens deze wandeling soms blij met de asfalt wegen ondanks dat ik eigenlijk liever in een natuurgebied loop.

Monument van de schat van Pey

Montfort

Aan het eind van de route passeren we de kasteelruïne van Montfort. Deze is gesloten voor kijkers, we wandelen er even omheen om ons pad te vervolgen naar het eindpunt. De auto wacht op ons en hebben de volgende route alweer gepland. Op naar route 23 Montfort – Swalmen

Het kasteel mooi in de zon

Bijkomen

Voordat ik in de auto stap trek ik m’n schoenen uit en kom tot de conclusie dat ik 2 flinke blaren heb. Later zal ik de schade verder bekijken. Thuis ga ik lekker relaxen in bad met m’n boek, prik ik mijn blaren door en ga ik  verder op slippers, lekker weer, moet kunnen dus. Conclusie, andere sokken die minder schuren.

Op naar etappe 23 Montfort – Swalmen
Kijk hier voor meer foto’s van deze wandeling

Pieterpad LAW9
Leuk aandenken aan het Pieterpad, de LAW-9 wandelpin
Waren best trots op onszelf, 24 kilometer voor onervaren wandelaars

Wandelpin Pieterpad PAW9Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print