Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 3 Zuidlaren – Groningen

Dit is de laatste en tevens langste dag van onze 3 dagen Pieterpadwandelen. Na een overnachting in Zuidlaren gaan we verder naar Groningen.

We hebben in een B&B overnacht waar het ‘s nachts, in onze kamer 31 graden was. Echt slapen is er dan ook niet van gekomen. Het ontbijt was super en daar hebben we dan ook zeker veel energie uit gehaald. Ter compensatie van de warme kamer kregen we vers suikerbrood en een snack (mars) mee.

De etappe van Rolde naar Zuidlaren hebben we gelopen in 30+ temperaturen maar voor deze dag geven ze een stuk minder aan. Ook zijn er wolken voorspeld. We vertrekken ondanks dat de voorspellingen minder warm zijn wel vroeg, de treinreis naar huis is ook 3,5 uur, de dag is dus lang genoeg.

Als we Zuidlaren hebben verlaten zijn we alweer snel bij het eerste hunebed. De eerste die we tegenkomen is klein en ligt heel erg dicht tegen een woning aan. Als we na het maken van de foto’s doorlopen hebben we het er nog over dat het ons verbaasd dat dit zo dicht bij een woning ligt. Of eigenlijk andersom. Als het erfgoed is, waarom is er dan een woning zo dicht bij gebouwd. Ik heb echt geen idee.

Na grote gekleurde velden en veel vergezichten komen we bij het volgende hunebed. Hier maken we met behulp van de zelfontspanner een foto met het hunebed. We staan er niet op ons best op maar dat is ook wel leuk, ook dat hoort erbij.

We komen weer een aantal erg mooie wegwijzers tegen op de bomen in de Hondsrug. Bij de visvijver van Sassenhein pauzeren we. We genieten van het uitzicht en de rust om daarna weer verder te gaan langs de verschillende slootjes en wateren. In de weilanden staat een paal met een nest voor ooievaars.

We gaan over het Willemskanaal en komen steeds dichter bij ons eindpunt van vandaag maar ook bij het eind van de hele route. We zien steeds bordjes met de afstand tot Pieterburen en Groningen. Na een hele lange wandeling langs de Willemsvaart met veel (kleurrijke) woonboten en wild groeiende bloemen zien er het station van Groningen, ons eindstation van vandaag.

De laatste 2 etappes zijn al gepland. Overnachtingsplaats is gereserveerd dus we sluiten dit mooie pad bijna af. Volgende keer Groningen – Winsum | Winsum – Pieterburen.


Kijk hier voor nog meer Pieterpad wandelingen

Wandelpin Pieterpad PAW9
Foutje gezien? Meld het hier

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print