Wandelpin Blog

Walk of Wisdom | Mook – Malden

Deze keer zet ik de auto in Mook neer. Dan kan ik zover lopen als ik er zin in heb en met de bus terug naar de auto. Ik moet om terug te komen op het pad eerst een klein stukje lopen. Terug naar de route loop ik langs Mook War Cemetery. Dit is de laatste rustplaats voor 322 gesneuvelde militaire uit de 2e wereld oorlog. Al snel kom ik op de Mookerheide terecht. Het is warm dus de ondergrond om te wandelen is stoffig. De omgeving is wel mooi. De heide staat in bloei, het is dan ook een paarse gloed die de overhand heeft.

De heide bloeit van half augustus tot half september. Deze omgeving heeft veel heidegebieden. Wil je ooit eens een echte paarse vlakte zien wandel dan door één van de vele heide gebieden de Nederland rijk is. Hier een link met 13 heide tips.

Zoals elke etappe wil ik ook deze etappe graag een duivenringetje aan mijn lerenketting toevoegen. Ik kan daarvoor van de route afwijken maar dat ga ik deze route niet doen. Ik wandel volgens de route eerst langs de uitkijktoren op de Mookerschans via slingerwegen door de bossen naar de Heumense Schans. Ook hier volop heide. Het is een paars gekleurde wandeldag vandaag wetende dat de bloeiperiode maar kort is geniet ik er extra van.

De Heumense schans  is een voormalig verdedigingswerk. Het heeft de vorm van een vijfpuntige ster. De schans heeft een doorsnede van ongeveer 50 meter, het omringende gebied is een natuurgebied en wordt onderhouden door Natuurmonumenten. Via een natuurlijke trap heb je een geweldig uitzicht over de vlakte.

Als ik de vorige route beter had opgelet had ik hier van de route kunnen afwijken en dichtbij het station geweest. Dan had ik de vorige route niet een heel saai stuk over de weg hoeven lopen, zo heb ik weer wat geleerd, nog beter lezen.

Onderweg naar Jachtslot Mookerheide. Ik heb zin in een kop koffie en mijn volgende duivenringetje. Een indrukwekkend gebouw, helaas is het niet open voor koffie, dan maar alleen een duivenringetje. De ringetje liggen hier in een vogelhuisje, herkenbaar aan het Walf of Wisdom logo. Dit soort plekjes zijn wel de diamantjes op de route.

Over de stoffige ondergrond, langs de heide, schaapjes en een treinrails kom ik bij het zweefvliegveld uit. Hier zou ik ook nog een ringetje kunnen halen, tenminste, dat staat vermeld. Helaas, de horeca is gesloten en ik zie er geen vervangende plek. Het ringetje van Heumen zal dus moeten wachten tot de volgende route. Op kaart 18 nog een kans. De wandeling gaat verder naar Malden waar ik de bus terug pak naar Mook. Het was een iets kortere route. Ik vond het deze dag voldoende, zo fijn als je gewoon kunt stoppen wanneer je dat wilt, niks moet, wandelen mag.


Nog iets meer dan de helft, nog 4 etappes, ik heb er nu alweer zin in.

Kijk hier voor meer verslagen over de Walk of Wisdom.
Kijk hier voor video’s over de Walk of Wisdom en andere door mij gemaakte wandelingen.
Tijdens het wandelen heb ik nog meer foto’s gemaakt. Kijk hier voor alle foto’s

Leuke Wandelpin op je rugzak
Kijk hier hoe je die kunt bestellen
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print