Wandelpin Blog

Maaspad etappe 4 | van Ohé en Laak naar Roermond

Na etappe 1 gewandeld te hebben slaan we etappe 2 en 3 slaan we even over. Deze gaan voornamelijk door België en met de huidige Covid19 maatregelen is het niet verstandig om in België te gaan wandelen. We pakken het Maaspad op vanaf Ohé en Laak en wandelen naar Roermond.

Roermond, een bekende stad voor ons dus wandelen naar bekend terrein. Het is een zonnig maar startend een frisse dag. De blauwe lucht met enkele wolken is mooi boven de Maas. De Maas kleurt hierdoor ook blauwer. De vergezichten over de Maas en de uiterwaarden zijn mooi.

Stevensweert

Vanaf Ohé en Laak lopen we naar Molenplas, voorheen een grindwinningsgebied maar vanaf 2008 een natuurgebied. Aan de rand van Molenplas staan een aantal hele oude eiken, sommige zijn wel 1500-2000 jaar oud. De restante van de bomen zijn gevonden tijdens de grindwinning en zijn nu een monument. Met de wolken erboven is het een indrukwekkend plaatje.

Een klein stukje verder zie je de Hompesche Molen van Stevensweert. Tijdens een andere wandeling (Trage Tocht Stevensweert) kwam ik echt langs de molen. Nu zien we hem van afstand. Vanaf een verhoging krijg je een mooi beeld richting de molen. Hier is een kader geplaatst wat een leuke foto geeft. De Hompesche molen is nog steeds in gebruik. Naast horeca wordt er ook, door vrijwilligers nog graan gemalen. De gemalen granen zijn (bij openstelling) in de molen te koop. Mooi als zo’n oude ambachten toch bewaard blijven.

Als we Stevensweert uitlopen komen we nog langs een mooi wit kappelletje, gaan we onder de weg door en lopen we heel dicht langs de Maas (hoewel we denken te verdwalen blijken we toch goed te wandelen).

Maasbracht

Vanaf Stevensweert wandelen we naar Maasbracht. Maasbracht is “bekend” om de scheepsvaart. Er is een Binnenvaart Museum (helaas niet geopend vanwege Covid19) en langs de kade zien we verschillende beelden van een meisje met een “papieren” bootje en een groot metalen scheepsstuurwiel.

Na Maasbracht loop je langs de Claus Elektriciteitscentrale. Wat een kabels zo hoog in de lucht.
Zelf vind ik dat wel iets hebben en vind ik het zeker niet storend. Die lange lijnen hebben voor mij iets fraais.

Voor we bij Roermond zijn wandelen we langs Linne met en landgoed Ravenburg en een mooi kerkje. Als struinend over de kade tussen Linne en Roermond kijken we naar het centrum, zien we de zendmast en genieten we van de uitzichten ondanks dat ze ons bekend zijn.


Wij stoppen deze etappe voor het centrum (vlakbij Herten). Dat laatste deel wandelen we de volgende etappe.

Volgende etappe, etappe 5 van Roermond naar Reuver.

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Hier heb ik nog meer foto’s geplaatst
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

In onze webshop hebben wij een Wandelpin van het Maaspad

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print