Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 18 Gennep – Groesbeek

De kortste route uit dit boekje wandelen wij met onze mannen op 2e kerstdag. We laten de mannen eerst de mozaïeken in Gennep zien om dan te starten aan de wandeling naar Groesbeek.

We lopen langs het stadhuis en de kerk van Gennep onder de nieuwe poort door naar de maas. Onze mannen zijn geen wandelmannen en we hebben het er dan ook druk mee om ze een beetje te laten doorlopen. Vanwege Kerst zijn we iets later begonnen en ondanks dat dit een korte wandeling is willen we niet in een slakke gang en met een beetje pech in de duisternis deze route afleggen. Vanwege het motiveren vergeet ik foto’s te maken. Dat haal ik later wel weer in hoor.

We verlaten Gennep, lopen langs de maas naar Milsbeek in waar we na de kerk de begraafplaats met Britse Militaire van de 2e wereldoorlog passeren. Hier staan nog allemaal kaarsjes welke een paar dagen ervoor samen hebben gebrand. Dit soort plekken maakt mij altijd weer heel klein en erg stil. Hier maken we dan ook zonder overleg een korte pauze in alle stilte.

Net buiten Milsbeek staat een “paard van Troje”. We wandelen langs een doorgaande weg waar we de een boerderij tegen komen met een opvallende steen in het zicht. Deze boerderij “ien ’t Ven” is een onderdeel van Cultuur beheer Milsbeek. Een klein stukje verder gaan we koffie drinken waar we andere Pieterpadters tegen komen. Ook deze mensen hebben weer hun eigen verhaal net als wij dat hebben. Dit echtpaar (tenminste ik denk dat het een echtpaar was, niet gevraagd) heeft in de rugzak kersttakken gestoken om het kerstgevoel een beetje mee te nemen, zag er erg leuk uit. Net als vele andere Pieterpadters wandelen wij de routes andersom en laten ze ons weten dat we flinke hoogte verschillen krijgen.

De mannen zitten al aan de koffie dus die info houden we even voor ons. In de horecalocatie zie ik binnen een bordje van het pad naar Santiago. Krijg daar altijd een glimlach van op mijn gezicht want dat is echt een doel voor 2020, nog even wachten dus.

Na de koffie, waar de mannen al gezien hebben dat we de bergen gaan beklimmen die we met de auto al gepasseerd hadden, gaan we de Sint-Jansberg op.

We passeren nog 2 op hol geslagen paarden. Ze denderen langs en gaan echt heel erg hard. Kijken je even aan om weer aan te zetten voor de volgende galop.

We wandelen langs watertjes, onder de hele hoge bomen door maar wat we vooral merken is dat we flink klimmen en daarna gelukkig weer mogen dalen.

De bomen maken veel indruk, die zijn hoog, ik voel hier het echte gevoel van een bos. Hier ga ik zeker naartoe terug om te oefenen voor wandelingen in het buitenland. Dat is wat ik graag wil gaan doen. Nog niet nu maar eind 2020 hoop ik toch een meerdaagse wandeling in het buitenland te hebben gemaakt.

Aan het eind van de route ligt een wijngaard. Even van de route af kun je naar een “Glider” wandelen. Het is maar een kort ommetje dus wij nemen dat stuk even mee. De Glider is een motor loos vliegtuig waarmee de geallieerde in 1944 in Groesbeek zijn geland.

Als we onze mannen weer treffen staan we in dubio, rechtdoor of linksaf. We raadplegen route.nl en we maken de verkeerde keuze.
Geen probleem, een ander paadje en daarna zien we weer Pieterpadjes.
Als we Groesbeek inlopen passeren we nog een oorlogsmonument. Je ziet de wonden van de oorlog hier nog veel voorbij komen. Na het monument lopen we naar de auto die bij een mooie molen geparkeerd staat.

Op de terugweg nog even samen eten, napraten en plannen maken voor 2019, startend met Groesbeek – Millingen aan de Rijn. We rijden samen terug naar Gennep waar de andere auto geparkeerd staat. Vanaf hier gaat iedereen weer naar huis, de rest van Kerst vieren.

We zijn in ieder geval trots op ons zelf. We zijn gestart op 16 september, we hebben nu 9 routes gelopen, wat betekend dat we 1/3 hebben gehad.

Wandelpin Pieterpad PAW9
Foutje gezien? Meld het hier

 

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print