Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 19 Vierlingsbeek – Gennep

In Vierlingsbeek zoeken we eerst het Vrijthof (ik dacht altijd dat dat in Maastricht lag). Dit staat vermeld in het boekje en bij de vorige wandeling vonden we het na ruim 26 kilometer goed geweest. Het Vrijthof was niet wat we verwachten, een plein met weinig sfeer. Wel vonden we een bankje met roomwitte gedenkstenen voor de gevallenen in de 2e wereldoorlog, erg mooi.

IJzig koud

We wandelen al snel de natuur in. De route is ons niet helemaal duidelijk. We lopen wel goed komen we achteraf achter. Toch snappen we niet wat er geschreven staat. Iets met klaphekken en doorlopen. Dat doen we niet vanwege het natte gras. Uiteindelijk vinden we weer “Pieterpadjes” en weten we dat we de juiste weg weer hebben gevonden.

De wandelpaden zijn wit van de vorst en bevroren. We lopen een heel eind langs de maas om via het veer naar de andere kant van de maas verder te kunnen wandelen.

De wolken laten mooie kunstwerken zien. Ook de zon laat zich met enige regelmaat  zien.

We komen een heel erg leuk uithangbord tegen. Eerst zien we een rood/witte vlag en dan zien we dat het een theetuin is. Daar hadden we zin in, ook wilden we graag van de toilet gebruik maken. Blijkbaar hebben wij vaak pech want ook al was het vrijdag, in mijn ogen een gewone dag was de theetuin gesloten.

Nationaal Park Maasduinen

We wandelen het Nationaal Park Maasduinen in. We komen regelmatig bordjes tegen van de Maas-Niederrheinpad route.

Het Maas-Niederrheinpad is een streekpad van 342 km die is ontstaan uit de combinatie van twee wandelpaden: het Maas-Swalm-Nettepad en het Maasduinen-Nierspad

Het pad gaat over veel zandpaden, gelukkig wel een beetje aan elkaar geplakt door het vocht van de laatste dagen.  Dit is ook een gebied met veel plassen en watertjes. De bomen zijn kaal, paddenstoelen zien we nog maar weinig. Het ruikt heerlijk door het vocht.

“Pieterpadjes” kwijt

Onderweg worden we door een ouder koppel aangesproken. Ze hebben het idee dat ze de weg kwijt zijn. Ook wij hebben het gevoel enkele bordjes te missen. Wij hebben het oudere koppel kunnen helpen en zij ons. Zo fijn dat je elkaar dan kunt helpen en dat het wandelen je zo met elkaar in contact brengt.

Over de Genneper hei wandelen we langs mooie lange paden. Hier komen we ook langs het Duitse lijntje tegen. En dan komen we na ruim 18 kilometer in Gennep aan. Hier wandelen we eerst naar Bakker Bart voor een broodje en een kopje koffie om daarna nog enkele foto’s te maken van de mooie mozaïeken in het centrum van Gennep.

Mooie foto’s van het raadhuis kunnen we niet maken. Er wordt gebouwd aan kerstsfeer. Jammer maar wellicht als we de volgende route lopen en starten in Gennep zijn de opbouw werkzaam heden klaar en kunnen we wel leuke foto’s maken. Wel wandelen we nog even naar het Ellen Hoffmanplein waar we gaan kijken naar alle mozaïeken.

We wandelen als het weer het toelaat in 2018 nog 1 wandeling, van Gennep naar Groesbeek. Voor 2019 staan de overige 17 wandelingen op de planning.
Lees hier alle blogs over het Pieterpad

Wandelpin Pieterpad PAW9

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print