Wandelpin Blog

Maaspad etappe 12 | van Ravenstein naar Lith

Een koude en beetje bewolkte dag begint deze wandeling in Ravenstein. Vanaf het station Ravenstein loop je naar de Maas waar je hoog over de dijk loopt. Langs de dijk kom je verschillende oude gebouwen tegen, een molen een kerk maar ook een wel heel lief en klein prieeltje in een boom.

In de tijd dat we deze etappe lopen is het water in de Maas hoog en komen we ook delen tegen waar we van twijfelen of er normaal gesproken ook water staat. In de verte staat een zendmast met daarvoor een flinke plas met water, dat zorgt voor hele mooie spiegelingen. Ook aan de andere kant staat veel water, het lijkt wel of de bomen gekopieerd zijn.
De zon laat zich zien en ondanks de kou is het deze dag dan ook heerlijk wandelen maar ook mooi voor de foto’s.

Dan zien we een wei waar een bord staat welke nu zorgt voor wat lachrimpels. Na wat gestuntel lukt het om “over” het water op het opstapje te stappen en daar even een lollige foto te maken.

Om van het opstapje af te komen is nog spannender maar ook dat lukt waarna we onze weg vervolgen. Onderweg op de stoep komen we nog een “gekroonde” fiets tegen.

Bij Maasbommel gaan we de Maas over met het veerpont naar de andere kant van de Maas. Daar wandelen we verder over de dijk. We passeren een oud gebouw waarvan we niet weten wat het is maar waar we nog wel even een “foto” momentje nemen met z’n tweeën.

Wandelend over de Dijkweg (waar af en toe geen eind aan lijkt te komen) zien we een monumentaal kerkje en een molen. In de verte zien we een stuw, hier komen we niet bij in de buurt en laten dat voor wat het is. Met het veerpont gaan we naar Lith waar deze etappe eindigt.

Volgende etappe, etappe 13 van Lith naar Den Bosch

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Deze wandeling hebben wij gewandeld in februari 2021

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print