Wandelpin Blog

NS Wandeling van Boxtel naar Best

Na een berichtje in “mijn verhaal” op Instagram met de vraag “wie wil er met mij mee wandelen” kwam ik in contact met “metsasoppad”. We hebben samen een datum geprikt en afgesproken dat we een NS wandeling zouden gaan lopen. Voor ons beide een beetje in de midden kwamen we uit op van “Boxtel naar Best”.

Thuis ingelezen, route uitgeprint en de GPS op de telefoon. Saskia had ook gelezen en de route op de GPS staan. Ik de geprinte versie en zij dus de GPS. Helaas was de geprinte versie al binnen 1 kilometer uit mijn broekzak gevallen, dus alleen GPS en de bordjes volgen. Dat was niet zo moeilijk dus verlopen zou deze wandeling niet nodig hoeven zijn (is ook niet gebeurt). We moeten deze wandeling bordjes met de hoefjes van de herten volgen, het grootste deel van deze route is namelijk gelijk aan de Edelhertenroute.

Saskia blogt en ik dus ook, beide houden we van foto’s maken, tijdens de route wordt dan ook regelmatig gepauzeerd voor het maken van foto’s. Deze route loopt door het gebied waar de Edelherten, we hopen dan ook op een  klein wondertje (later blijkt dat we de Edelherten niet gaan zien).

We hebben afgesproken op het station van Boxtel. Een station met twee in- en uitgangen waarvan ik natuurlijk standaard eerst de verkeerde kies. Als we starten lopen we eerst kort door het industrieterrein. Vind het niet vervelend, net als ik al vaker heb geschreven, je zult eerst de industrie, stad uit moeten als je met de trein reist alvorens je in de natuur kunt wandelen.

Bij aankomst in een natuurgebied zie ik als eerste een groot beeld. De info laat weten dat het beeld “Kringloop” heet, het getande assen zijn die een verwijzing hebben naar aarde, lucht en water.

We lopen natuurpark Boscheind in waar we rechtopstaande balken tegenkomen waarvan ik de reden niet heb kunnen terug vinden. Het ziet er wel leuk uit. Ook zien we een heel groot insectenhuis. Als we het terrein verlaten zien we een redelijk nieuw ogend kapel. Deze blijkt inderdaad pas in 2010 opnieuw te zijn geopend.

We wandelen over vele natuurlijke paden met verre vergezichten. De boeren hebben het druk met de landerijen, overal zie je jonge plantjes, voor mij vaak nog een vraag wat er gaat groeien. Ook zien we velden vol met bloemen en granen, namen…..onbekend.

Op landgoed Heerenbeek staat een vervallen schuur met uitzicht op grote weilanden. Bij een mooi verzorgde picknick plek worden we er nog aan herinnert dat we Edelherten kunnen tegenkomen. Wandelend in natuurgebied Scheeken-Mortelen zien we geen Edelherten maar passeren we wel runderen op het pad. Ik dacht nog even dat het rustige vrouwtjes waren maar onder de buik konden we zien dat het mannetjes waren. Dat zag ik niet omdat ze geen horens hadden. Zij vonden ons van afstand best leuk maar hadden gelukkig geen ambitie om ons verder aandacht te geven.

Hierna wandelen we redelijk snel Best in waar we nog even wat drinken. Ik Saskia mijn wandelpin geef alvorens we allebei weer de trein terug naar huis nemen.

Dit was een mooie natuurlijke wandeling zonder Edelherten maar met veel natuur. Ik heb genoten van deze wandeling. Leuk om met enige regelmaat te wandelen met iemand die je niet kent maar wel dezelfde hobby’s heeft. Al pratend merk je dan dat er meer raakvlakken zijn.
We gaan dit in het najaar zeker herhalen.

Voor we allebei weer in de trein stappen heb ik Saskia ook de Wandelpin gegeven.

De wandelpin langs het spoor, wel zo gepast tijdens een NS Wandeling

Mag ik ook een keer met jou mee wandelen? Wil jij mijn wandelpin ontvangen? Laat een berichtje achter op Facebook of via mail wandelpin@gmail.com

Weetjes
NS Wandeling Boxtel – Best kun je hier downloaden
Kijk hier voor nog meer door mij gewandelde NS Wandelingen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print