Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 8 Hardenberg – Coevorden

Deze route wandelen we aansluitend aan het laatste stukje van de route Ommen – Hardenberg. Het laatste stuk van de vorige route was niet echt spannend. Hoop dan ook dat de volgende route ons gaat verrassen.

In het boekje staat de info over de Jodenweg. Deze zien we redelijk snel. Het Jodenbergje waar over geschreven wordt is niet helemaal duidelijk. Verder in het boekje zien we een foto van het Jodenbergje aan de Vechtdijk. Wandelend over de Jodenweg zien er een “bergje”. Wij denken daarmee deze highlight gevonden te hebben.

We vinden voor ons gevoel wel een highlght maar niet het Jodenbergje. Ondanks dat we doorzoeken vinden we dat niet. Wat we wel zien is een trap met waarop vele herinneringen zijn gekenmerkt.
We besluiten terug te lopen naar de route en geen afkorting te nemen omdat we niets willen missen van de omschreven aandachtspunten.

Als we doorlopen wandelen we over een vlonder, zien we mooie bloemen en veel groen. In het boekje staat weer een hihglight welke wij graag willen zien “monument Slag bij Ane”. Allereerst vragen we ons af hoe je de naam ANE uitspreekt. Daar krijgen we geen antwoord op. Wel zien we het monument, helaas is ook deze highlight niet direct aan de route en moeten we dus echt zoeken waar het ligt. Dat het niet aan de route is maakt op zich niets uit maar omdat het niet staat omschreven zoek je soms echt oneindig.

Dan wandelen we door naar Gramsbergen waar een Pieterpad monument staat. Hier hebben we samen nog enkele foto’s gemaakt. Ook komen we hier weer een wegwijzer tegen met de afstand naar Pieterburen en de St. Pietersberg.

Slingerend langs de Vecht steken we deze ook weer over. Dan lopen we een heel lang stuk langs een weiland waar enkele Kievieten aan het nestelen zijn. Ze maken een berg kabaal en willen ons afleiden om maar vooral niet de eieren te vinden. We konden ze niet uitleggen dat we daar niet naar opzoek waren maar goed. Het stuk was vervelend lopen, je ogen steeds op de grond gericht omdat je bang was uit te glijden.

Dan zie ik ineens de kabouters die we op Facebook al vaker hadden gezien. Toen was het juist handig dat we omlaag keken want daardoor zag ik ze in de boomholte staan. 

Vlak voor het eind van de route passeren we ook de Drentse poort. Een aantal opgestapelde stenen waar je onderdoor kunt lopen. Wij hebben daar verschillende foto’s gemaakt als er een vriendelijke meneer komt en aanbied om van ons samen een foto te maken. Zo leuk, die hadden we nog niet. Alle foto’s waar we samen op staan zijn selfies, dit is dus wel leuk.

Hierna lopen we nog langs schaapjes met vele kleuren en een voormalig tramstation. In Coevorden nemen we de trein naar Hardenberg waar de auto staat. Onze volgende route Coevorden – Sleen hebben we al gepland. We slapen in een hotel in Assen om de dag daarna Sleen – Schoonloo te wandelen. We hebben voor een hotel in Assen gekozen omdat we dan ’s avonds nog even naar “Bartje” kunnen kijken.

Hier vind je alle blogs van het Pieterpad

Wandelpin Pieterpad PAW9

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print