Wandelpin Blog

NS Wandeling Krickenbecker Seen

Als ik lees dat er een nieuwe NS wandeling rondom de Krickenbecker Seen is weet ik wat ik ga doen. Ik ga deze direct (de dag na de bekendmaking) wandelen. Ondanks dat ik de gebieden ken ben ik benieuwd naar de eventueel nieuwe stukjes natuur die ik kan tegenkomen.

Ikzelf rijd met de auto naar de station in Kaldenkirchen, daar is gratis parkeren. We spreken af dat we diezelfde avond de auto samen (mijn man en ik) weer ophalen. Voor iedereen die wel met de trein gaat (logischer want het is niet voor niets een NS wandeling), de treinreis naar Kaldenkirchen vanaf Venlo is maar 5 minuten. Het station is slecht onderhouden en straalt niet veel moois uit.

Vanaf het station zie ik al direct het eerste nog mooie NS wandeling bordje. Na een kort stukje natuur wandel je door het industrie gebied. Het kan me niet storen omdat ik weet wat er nog gaat komen maar ook omdat ik me realiseer dat als je van station naar station loopt je eerst uit het centrum dus wellicht ook de industrie moet wandelen.

Ik wandel door het plaatsje Nettetal. Op het plein zie ik een soort grote metalen kerstboom met allemaal schilden van verenigingen en een mooi oud gebouw. Het bordje verteld mij dat het een oud raadhuis en school is.

Na iets meer dan 4 kilometer loop ik het natuurgebied in. Ik kom eerst langs de Nette, een slingerend riviertje wat direct langs het wandelpad stroomt. De rust is groot, de eenden genieten van elkaar en laten mij lopen. Ze zijn aan het paren en hebben voornamelijk oog voor elkaar.

Ik laat het water achter mij en wandel langs hoge bomen. Om naar het volgende natuurgebied te komen moet ik een drukke weg oversteken. Hier zie ik al de eerste bordjes los zitten, hierdoor miste ik de afslag. Gelukkig had ik de route ook in route.nl ingeladen. Bij het controleren hoe ik moet lopen zag ik dat ik verkeerd ging, even terug en weer verder naar de juiste route. Een mooi groot statig wit huis en bloeiende bomen trekken mijn aandacht.

Kort daarna zie ik de Krickenbecker Seen, de eenden wandelen rustig over de brede tredes van de betonnen trap. Ik wandel over de Glabbacher Bruch. Een mooi gebouw, een statig pand, een soort van kasteel is goed zichtbaar omdat de bladeren nog niet terug zijn aan de bomen. Helaas is deze niet toegankelijk voor publiek. Ook deze keer kan ik dus alleen maar kijken.

Dan zie ik dat er een eekhoorn op het wandelpad zit. Hij (of zij) kijkt me brutaal aan en wacht. Als ik dan een foto wil maken sprint hij weg. Van links naar rechts en andersom. Lijkt wel of hij mij uitdaagt. Even verder is hij in “gesprek” met 2 vrienden. Die zien niets in zijn spelletje, ze blijven staan maar deze brutale eekhoorn rent, kijkt en hipt nog zeker 300 meter met mij mee. Dan sprint hij weg, kijkt eerst nog even om en dan wandel ik alleen verder.

Naar het gebied rondom de Krickenbecker Seen steek ik weer een drukke weg over om op de Groote heide te komen. Ondanks dat het Venlosche heide heet is het nog steeds Duits grondgebied.

Ik zie een grote steen TOR 9 “Venloer Heide” erop. Het geeft de oostelijke ingang van vliegveld Fliegerhorst aan. Deze luchtmachtbasis werd in de 2e oorlog gebruikt. Deze steen is er als herkenning van de vroegere ingang geplaatst. Een aantal stenen geven weer dat er vroeger een vliegveld was. Hier is een gedenksteen te zien.

Als ik 12,5 kilometer gewandeld heb laat ik de natuur achter me om in de villa wijk Nieuw Stalberg  naar het centrum van Venlo te wandelen. Zelf loop ik niet helemaal door naar het centrum. Bij pauzeplaats “De Maagdenberg” wandel ik naar mijn huis. Deze is nog ca. 500 meter en het stukje naar Venlo centrum is mij wel bekend.
Voor je bij de Maagedenberg bent wandel je nog 2 keer door kleine stukjes bos. Deze liggen zo hoog dat je in het laatste stuk bos een heel mooi uitzicht over de stad hebt.

Bij het station van Venlo kun je natuurlijk naar huis gaan. Je kunt ook even de stad in gaan om te genieten van een lekker hapje en/of drankje.Wil je weten waar ik naartoe zou gaan mag je altijd contact met me opnemen. Vind je het leuk om deze wandeling te lopen mag je me ook contacten, ik wandel graag met je mee en zal je vertellen wat ik er van weet (contact via facebookinstagram of wandelen@wandelpin.nl) en ontvang natuurlijk je een wandelpin van mij.

Wandelpin 2019, zo is het begonnen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print