Wandelpin Blog

Pieterpad, ga ik het echt doen?

Na het lezen van eerst “Wild” van Cheryl Strayed en daarna “Op hoge hakken naar Santiago” van Cathelijne Paulus van Pauwvliet kreeg ik de behoefte om dat ook zelf te gaan doen. (Nog) Niet in America (Wild) of Spanje (Op hoge hakken naar Santiago) maar gewoon in Nederland.
Dan kom je als je gaat Google als snel bij het Pieterpad.

Het Pieterpad
Ik had een aantal keren verder gekeken, het boekje in de hand gehad maar verder nog niets mee gedaan. De behoefte bleef groot. Ik wilde die uitdaging graag met mezelf aangaan.
Dus verder lezen en enkele bekenden op Facebook zien die deze uitdaging met vrienden of vriendinnen zijn aangegaan. Dat geeft alleen maar veel respect naar deze bekenden.

Foto’s maken met de Iphone

Omdat ik ook van fotografie houdt vind ik dit dubbel leuk omdat je tijdens zo’n wandeltocht veel op beeld kunt vastleggen. Ik realiseer me dat ik niet met de grote Canon spiegelreflex camera op pad wil gaan. Tegenwoordig zijn de telefoons voorzien van goede camera’s. Ik heb een mooie nieuwe Iphone 8 plus wat mij voorziet van een super camera.
Ga nog wel op zoek naar een zoomlens voor de telefoon maar de telefoon zal wel mijn camera zijn.

Alleen is maar alleen
Leuk al die ideeën maar alleen is maar alleen.
Tijdens een gezellige avond met mijn zus en haar man zei ik “ik heb een leuke uitdaging”. Daar stond zij voor open omdat zij helaas door een blessure niet meer kan rennen. Dat doet haar verdriet omdat zij voorheen graag aan verschillende running events meedeed. Helaas is het meedoen aan zo’n event haar fataal geworden en kan ze dit niet meer oppakken.

Niet slenteren

Daarom toe aan een nieuwe uitdaging, serieus wandelen. Niet op zijn elfendertigst maar lekker door wandelen. Om dit nu in het wilde weg te doen stond haar en mij niet aan. Zodoende dat ik aangaf dat het Pieterpad mij aansprak, zij kende het wel maar had er nog nooit naar gekeken.
Enkele dagen later appte ze mij, “ja leuk, ik heb gekeken en dat lijkt me een gave uitdaging”.
Zo ging het leven.

Dit was vlak voor de zomervakantie. We hadden afgesproken om dit na de vakantie verder te gaan bespreken. Nu staat dus op de planning om de plannen concreet te gaan maken.

Het begin, de boekjes van het Pieterpad
Vandaag eerst bij de ANWB beide boekje gehaald. Ook kwam ik leuke wandelschoenen in de aanbieding tegen (Human Nature Gerona 01). Die dus ook meegenomen.
De reislectuur ga ik nu doornemen en op zoek via Google naar verschillende adviezen van wat je mee moet nemen. Verder wil ik gaan kijken welke apps ik het beste kan gebruiken om alles echt goed bij te houden en welke toevoeging een smartwatch mij kan bieden.

De eerste stap is gemaakt. Op naar de planfase.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print