Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 23 Montfort – Swalmen

We starten in Montfort, de auto parkeren we op dezelfde plaats als waar de vorige keer de auto geparkeerd stond, deze 2e auto staat in Swalmen. We wandelen niet meer langs de ruïne maar we weten dat we al snel mooie andere gebouwen tegen gaan komen. De herfst is goed zichtbaar. Overal losse bladeren, veel kleur en heerlijke geuren.

Melick zijn we snel doorheen om naar St. Odiliënberg te wandelen. In St. Odiliënberg staat een mooie grote Basiliek welke we van afstand zeker eens gezien hebben. Nu we wandelen zien we hem anders en kunnen we er ook een paar mooie foto’s va maken. Eerst komen we een beeld van een Berggeit tegen. Berggeit is de nickname van St. Odiliënberg wanneer het carnaval is. Bij de Basiliek aangekomen kijken we naar het imposante beeld alvorens we naar de Basiliek lopen. Met de zon hierop is dit mooie plaatje zeker één of meerdere foto’s waard.

Plek van geluk

Plekske van gelôk

Het uitzicht is mooi. Volgens de borden is dit een “plek van geluk”. Reden genoeg om daar even een broodje te eten, te genieten van het uitzicht en de rust. We zitten in Nationaalpark regio Meinweg. Na onze pauze wandelen we verder de rustige omgeving in. Wandelen in de natuur, we zien (en ruiken) heel veel koeien.

De IJzeren Rijn in Roermond

Als we Roermond inlopen passeren we de IJzeren Rijn. Helaas zien we niets van Roermond. Naast Maastricht en Sittard had Roermond niet misstaan in deze route. We wandelen naar Assenray waar de bebording ons waarschuwt voor de “loslopende” dieren. Al snel komen we mooie grote zwarte koeien tegen, best indrukwekkend.

Van Assenray naar Boukoul

Bij Boukoul passeren we kasteelhoeve Zuidewijk Spick. Zuidewijk Spick is een monumentale kasteelhoeve die nu nog bewoond wordt en daarom niet voor publiek geopend is. Natuurlijk hebben we wel even van afstand rond gekeken.

Kasteelhoeve Zuidewijk Spick

Bij één van de vele boerderijen die we passeren zien we een wit beest. Aan de staart te zien is het een kangoeroe maar van afstand is het net een hele grote rat. Hij is erg wit, het lijkt dan ook wel een albino. Natuurlijk kunnen we alleen maar gissen en maken we onze eigen waarheid erbij.

Groot wit beest, lijkt een Albino kangaroo

Dan staat er midden in het bos ineens een kruis. Vreemde plaats waardoor hij wel extra indruk maakt. We wandelen over lange lanen en paden. Ook hier is dat een mooi gezicht vanwege de vele mooie herfstkleuren.

Pieterpad herkenningspunt

In Swalmen staat een leuk Pieterpad punt. Wij zien dit helaas best weinig op de routes in Limburg. Wij denken dat het in het noorden meer leeft maar dat zal de toekomst gaan uitwijzen.

Mooie routewijzer, later blijkt dat we er nog vele tegenkomen op alle routes

Ook deze route is weer een feit, binnenkort route 22 (Swalmen – Venlo)
We hebben nog veel meer foto’s gemaakt. Kijk hier voor nog meer afbeeldingen van deze wandeling.
Kijk hier voor onze andere gelopen routesWandelpin Pieterpad PAW9
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print