Wandelpin Blog

Wandelen in Duitsland, Krickenbecker Seen

Wat je ver haalt is lekker maar beter een goede buur dan een verre vriend. Twee tegenhangers en allebei waar. Daarom wandel ik graag verder van huis omdat dat onbekend terrein is maar een wandeling dichterbij huis is zeker ook fijn. Nu met onze nieuwe huisgenoot wil ik nog geen hele dag wegblijven dus de wandelingen dichterbij huis zijn er nu wat vaker en daarom de keus om net over de grens in Duitsland te gaan wandelen.

In Nettetal – Duitsland, net over de grens bij Venlo ligt de Krickenbecker See. Blijf dat een vreemde naar vinden SEE. Een zee is voor mij de grens van het land, bestaat uit zout water, heeft veel beweging en schuimkoppen. Deze SEE is een MEER maar daarom niet minder mooi.

Ik heb besloten deze week goed te beginnen, het is koud, de temperatuur is rond het vriespunt dus mezelf oppakken blijft een dingetje. Gelukkig had ik afgesproken om samen te gaan waardoor ik echt moet gaan. Parkeren bij de Krickenbecker Seen doen we bij het infocentrum, deze is helaas op maandag en dinsdag gesloten. Geen kopje koffie dus…….

Wat ik normaal nooit doe is onvoorbereid op pad gaan. Normaal heb ik een wandeling uitgestippeld en staat de GPS in mijn telefoon. Helaas had ik dat deze dag niet gedaan, waren de routes niet direct te starten bij het infocentrum en  was ik een beetje idee-loos. Dan maar op het gevoel wandelen langs en rondom de Krickenbecker Seen.

We gaan gewoon starten en zien wel waar het ons brengt. Tenminste dat dacht ik te doen. Helaas zit dat niet in mijn gevoel. Ben ik bang dat ik te ver weg geraak waardoor de tijd dat ik weg ben te lang is. De drang om steeds weer richting de auto te gaan is groot, loslaten en doorgaan.

De sfeer is heerlijk. De kou laat ook mooie kenmerken zien. Het gedeeltelijk bevroren water is een rustplaats voor de vogels. Wat een mooi gezicht de vogels in een ovaal op de rand van het bevroren water met de snavels in het nog onbevroren water.

We zien de met witte laag bevroren bomen, het is net een sprookje. De lucht is helder blauw en de zon schijnt mooi door de bomen.
Als de zon er is merk je het verschil in temperatuur direct.
Bij het water zie ik dan ineens hele andere kleuren. Een struik met rode takken is een flink contrast met alle andere kleuren.

Als we dan bijna bij de auto zijn zien we dat de kaboutertjes voor al dit mooi hebben gezorgd. Hij is even gaan schuilen in een boom maar met de kwast nog in de hand is het duidelijk dat zij hun werk hebben gedaan afgelopen nacht.

De Krickenbecker See is een omgeving waar je elk seizoen mooi en rustig kunt wandelen. Als de bomen in bloei staan ga ik hier zeker nog een keer terug.

Lees hier blogs over wandelingen welke we gemaakt hebben

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print