Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 12 Laren – Holten

We worden door onze mannen naar Laren gebracht. Het is niet naast de deur maar wel gezellig. Even samen koffie, wij met appeltaart met slagroom want dat lopen we er zeker weer vanaf.
We starten vanaf de kerk waar we vorige etappe (Vorden – Laren) gestopt zijn.

In de auto hadden we nog naar de route gekeken zodat we wisten welke highlights we zouden zien en welke benoemd zijn, niet aan de route liggen maar we wel willen bezoeken.

We laten Laren en de mannen achter ons en gaan van start. Het weer is geweldig, de korte broek en een T-shirt aan, heerlijk. Het is groen, de eerste beekjes passeren we als we langs Landgoed en Huis Verwolde zien. Hier zien we echter ook het bordje “Dikke Boom”.
Van de Dikke Boom hadden we afgesproken dat we deze zeker wilde zien dus voor we Landgoed en Huis Verwolde gaan bekijken wandelen we eerst van de route af naar de Dikke Boom.

Onderweg naar de Dikke Boom zien we een hele zwerm kleine zwarte vliegende beestjes. We hadden ze nog nooit gezien, nu weet ik ondertussen dat het om de Smaragdlangsprietmot ging (maar dat is kennis die we achteraf hebben gevonden).

Deze dikste eik van Nederland is echt dik. Meer mensen pauzeren hier even, wij kijken er naar, maken onze foto’s en wandelen weer terug naar het pad. Direct zien we Landgoed en Huis Verwolde. Hier is een tentoonstelling met entree. Voor ons houdt het hier dan op. We wandelen verder naar Markelo.

Dan zien we een punt wat we al vaker op foto’s hebben gezien maar nog nooit in het echt. Het is een pauzepunt van Rustpunt.nu. Naast koffie, thee, frisdrank en ander lekkers hebben ze hier ook leuke Pieterpadpopjes. We hadden er allebei al 1 maar de afspraak was dat we een wit-rode zouden kopen als we ze zouden tegenkomen. Ik heb er ook iets achter gelaten, ik heb mijn wandelpin daar achter gelaten.

De zendmast van Markelo is al van verre zichtbaar. We lopen een pad op langs het kanaal want daar staat een Pieterpadplaatje. Later blijkt dat dit niet juist was, we kruisten hier geen ander pad dus iets heeft iemand niet juist geplaatst (bewust of onbewust?).
Gevolg, we hebben te lang de verkeerde kant opgelopen, ruim 6 km meer in een wandeling van 15 km, jammer maar helaas.

Om bij de route terug te komen stappen we flink door en zien we vooral niets. We maken nergens foto’s van want…..het hoort niet bij de route.
We zien als we terug zijn bij de route weinig spannends (kan ook aan ons hebben gelegen). Even een korte pauze in het centrum om door te lopen naar het station. Deze zijn ze aan het verbouwen waardoor we de highlights zoals ze in het boekje staan ook missen.

We wandelde een route die van 15 naar 21,3 kilometer ging.
Volgende route is Holten – Hellendoorn.

Trage tocht Swolgen
Mooie pins voor op je rugzak. Kijk hier voor deze en nog andere pins.

Kijk hier voor meer foto’s van onze Pieterpad wandeling

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print