Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 20 Swolgen – Vierlingsbeek

We vertrekken deze Pieterpad wandeling vanuit Swolgen. We hebben één auto in Vierlingsbeek staan en één in Swolgen zodat we straks heen en weer kunnen rijden als we klaar zijn met deze Pieterpad route.

Wanneer we net weg zijn uit Swolgen geeft mijn zus aan dat ze het idee heeft dat we verkeerd lopen. We zijn de vorige route anders geëindigd als we nu starten. Het blijft een tijd ons gesprek van de dag, zeker de eerste 5 kilometer, soms heb je van die dagen. Achteraf bleken we goed te lopen en weten we niet wat dit idee heeft veroorzaakt.

Als we de grote Molenbeek passeren die we ook in het boekje zien gaan we er weer in geloven.
Wij zijn gek op routewijzers, die fotograferen we dan ook regelmatig. Als ze dan ook nog een kilometer aanduiding erbij hebben worden we zelfs vrolijk. Bij Meerlo komen we deze route een hele leuke tegen.  De groene schoenen onder het bordje zijn opvallend.

Net buiten Meerlo komt ons een schaap tegemoet. Heel enthousiast en vrolijk maar hij (of zij) is helemaal alleen en ziet er raar uit. We noemen het een terrorschaap, eigenlijk zielig want hij zag er wel apart uit, hij was ook heel vrolijk, toch durven we hem niet te aaien. We geven de schuld van onze kritische blik aan het feit dat we “slecht” zijn gestart.

De eerste kilometers zien we ook veel te veel  over wegen en we zeuren lekker door dat we te weinig natuur zien. We zien er de humor ook wel weer van in want we hebben al heel wat natuur gezien op ons Pieterpad. Dan komen we een fraai kruis tegen, shetland pony’s en een mooie decoratie op de muur van een woonhuis.

We blijven een beetje onwennig en denken dat we alles uit het boekje missen. Toch zien we regelmatig “Pieterpadjes”, zo noemen wij de wegwijzers van de LAW routes. Als we ooit een andere route lopen blijven wij dat waarschijnlijk “Pieterpadjes” noemen.

Direct daarna wandelen we langs het Kasteelke, een voormalige kasteelboerderij. Dit is nog een mooi gebouw. Maak hier een paar leuke foto’s, van het gebouw maar ook een leuk vogelhuisje en een geverfd Amsterdammertje. Bij het verlaten van het terrein staat er een bordje“vistrappen”. Daar worden we nieuwsgierig van. We gaan kijken en nemen even een korte eetpauze op het bankje wat uitzicht geeft op het watertje. Vissen zien we niet de trap op gaan maar rustig is het daar wel.   

In Wanssum houden we een plaspauze met koffie en wat zoets lekkers. Na Wanssum komen we een wijziging van de beschreven route tegen. Er is een nieuwe weg aangelegd. Dat levert geen problemen op, het is goed aangegeven.Ook de eerder geplaatste of geverfde route aanduidingen zijn vernieuwd of bijgekleurd waardoor de route zeer duidelijk is.

We lopen naar landgoed Geijsteren. Het leuke van het boekje is dat je thuis kunt lezen en bepalen wat je graag wilt zien. Ook wat net buiten de route ligt. Wij willen heel graag de Willibrorduskapel zien. Hiervoor moeten we de route verlaten en helaas, ook deze keer kunnen we dat niet direct vinden. We lopen veel te ver door. Omdat we nieuwsgierig (en een beetje eigenwijs) zijn lopen we terug en aan de hand van de GPS van route.nl vinden wede juiste weg. De kapel staat midden in het bos, vlak bij een ander LAW. Deze kapel is bijna 500 jaar oud en heeft heel wat namen in de gevel gekerfd staan.

Na de Willibrorduskapel lopen we aan de andere kant van het water terug naar de route. Dat is achteraf weer jammer want hierdoor missen we de watermolen. Hiervoor lopen we niet meer terug, we lopen verder want we zien dat onze kilometer teller al flink oploopt.

In Smakt steken we een kaarsje aan in de St. Jozefkapel. Vanaf hier wordt het al donkerder terwijl het pas 15:00 uur is. Ook wordt het kouder en letten we minder op. Toch kunnen we niet om het oorlogsmonument heen. Ook een mooie Pieterpad pauze plaats met een kilometer aanwijzing hebben we niet gemist, gelukkig!

Bij Vierlingsbeek missen we een bordje waardoor we een afslag missen. Hierdoor lopen we niet langs een watertje en door het bos naar onze auto maar via een saaie, lange weg.

Na ruim 26,5 kilometer hebben we ons eindpunt bereikt en rijden we samen terug naar Swolgen om daar ieder ons eigen weg weer te gaan.
Dit jaar willen we nog 2 routes lopen (Vierlingsbeek-Gennep & Gennep-Groesbeek). We willen graag het Maasterrassen en Rivierduinen deel in 2018 samen met onze mannen afsluiten. Dan starten we in 2019 met de Gelderse Poort.

Als je alle door ons gelopen route’s op een rijtje wilt hebben klik dan hier

Wandelpin Pieterpad PAW9

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print