Wandelpin Blog

Westerborkpad | Loosdrecht – Soest

Nederland is in de ban van Covid19. We willen graag verder wandelen, dat kan maar niet met de trein. We rijden met 2 auto’s naar Soest en dan met 1 auto naar Loosdrecht, ons eindpunt van de laatst gelopen etappe.

Het Westerborkpad hebben we gekozen vanwege het feit dat in 2020 het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Door de Covid19 zal er dit jaar geen vrijheidsviering zijn. Triest dat zo’n periode in stilte moet worden “gevierd”. Hierdoor ontstaan nieuwe evenementen. Wij hebben ons aangemeld voor een 75jarige bevrijdingsloop en vonden het thematisch om dit te lopen op één van onze Westerborkpad wandelingen.

We starten bij het monument “Jeugd-alijah”, vanaf daar verlaten we al snel Nieuw-Loosdrecht en wandelen we door naar het natuurgebied Hoorneboegsche Heide. Heide staat voor droogte en droog is het op de heide. In de verte zien we witte runderen grazen en veel eenzame bomen. Altijd een leuk gezicht zo midden op een open vlakte.

Na het natuurgebied wandelen we door naar Hilversum. In Hilversum komen we op verschillende plekken Struikelstenen tegen. Bij een mooie vijver houden we even pauze, fruit, broodje, iets drinken en weer door. Als we Hilversum uitwandelen en het spoor passeren nemen we de tijd om foto’s te maken van het spoor. Dit spoor heeft ronde spanningsbogen boven de rails. Geen idee waarom ik dat nu opvallend vond, wellicht de stand van de zon maar het zag er mooi uit.

Voor we bij station Baarn komen wandelen we eerst weer over de treinrails. Zo zie je de rails weer van een andere kant, ook erg leuk.

In Baarn komen we nog een oorlogsmonument tegen welke niet in het boekje vermeld staat. Eerst denken we nog dat dit niets met de Joden te maken heeft maar dan zien we weer zoals al vaker een hele rij met steentjes. Geen idee waarom dit niet in het boekje staat, het is zeker de moeite waard om even stil te staan en te kijken.

Als we klaar zijn gaan we met de auto die we geparkeerd hadden in Soest naar Loosdrecht terug om daar ieder voor zich weer terug te rijden naar Limburg.

Halverwege de wandeling hebben we nog foto’s gemaakt van ons “startbewijs” van de bevrijdingsloop met een mooie medaille als resultaat. Deze ontvingen we een maand nadat we de wandeling hadden gelopen.
De volgende etappe lopen we naar Amersfoort Vathorst, dan komen we langs Kamp Amersfoort

Kijk hier voor meer foto’s van deze wandeling
Lees hier alle blogs van het Westerborkpad

Heb jij die leuke pin al? Kijk hier voor meer info
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print