Wandelpin Blog

Wandelen in de Bossen van Kasteel ter Horst

Een wandeling van 8 kilometer in het natuurgebied in Horst.
Ik parkeer de auto bij boscafé het Maasdal. Het is een ruime parkeerplaats bij het natuurpark. Op deze door de weekse dag is het erg rustig. Als eerste lopen we langs een huis wat op z’n kop staat, ik had geen idee wat het was en daarom heb ik het thuis uitgezocht.

Op de kop wonen in nieuw belevingspark Mind Mysterie. Horst krijgt een belevingspark dat vol staat met optische illusies. In Mind Mystery, zoals het park gaat heten, komen in totaal zo’n honderd illusies zoals hologrammen, een interactief doolhof en een omgekeerd huis. Bron: 1Limburg

Lekker met de honden

We (mijn zoon en onze honden) wandelen eerste langs de visvijver. Gevist wordt er niet, het water is rustig, helder en de bomen geven een mooie weerkaatsing in het water. De honden gaan even op onderzoek uit aan de waterkant. Als het aan de honden ligt nemen ze even een duik.

Kinderboerderij

Kort na de visvijver is een flinke kinderboerderij. Het eerste wat me opvalt is het bordje van “niet voeren”. Geen probleem, waren we toch niet van plan. De dieren dachten daar anders over, die zagen toen ze ons zagen vooral “ETEN”. Ze kwamen met z’n alle op hun eigen manier heel hard aangerend. We hebben ze toch teleurgesteld.

Kasteel ter Horst
Jesley daagt het geitje uit

De geitjes wilde door de heg nog wel even snuffelen met onze hond en de gans liet zich van z’n beste kant zien. Mijn zoon dacht nog dat het vriendelijk was en dat de geit enger was. Heb hem toch maar uit zijn droom gehaald.

Kasteel ter Horst
De ganzen laten weten dat ze ons niet echt welkom heten

Tijdens de gehele wandeling komen we bomen met houtsnijwerk tegen. Ik zie niet alleen in die speciale werken dieren maar ook in omgevallen bomen zie ik mooie dieren (heerlijke fantasie soms).

Naakte vrouwen

Bij de roervijver zien we 3 meer dan levensgrote beelden van naakte vrouwen. Er staan allemaal bordjes omheen met wijsheden. Deze wijsheden zijn van “8 eeuwen menskracht Horst aan de Maas”. Er staan er heel veel, een paar hebben we er gelezen.

Kasteel ter Horst
De naakte dames

Na deze beelden en de vijvers wandelen we langs open velden, door bossen. Lange lanen, smalle paadjes, we horen vogels en de honden snuffelen vrolijk verder.

Bijna aan het eind van de route ligt De Rowwen Hook natuureducatieterrein. Je moet hiervoor wel van het vaste pad af. Je wandelt in een U vorm langs allemaal informatie borden. Deze borden zijn gericht op de jeugd maar voor iedereen leuk om te lezen.

De Tarzanbrug

Na deze omweg wandelen we via de Tarzanbrug door naar de kasteelruïne. Deze ruine, Kasteel ter Horst in de Kasteelse Bossen is al ontstaan rond 1300. Nu is het een evenementen omgeving waar je van alles kunt beleven. Wil je hier meer over weten kijk dan even op deze website.

Wandelen langs het kletterende water

Het einde van de wandeling is in zicht. We wandelen nog kort langs een watertje met een “stroomversnelling” de visvijver en dan zijn we na ruim 8 kilometer weer terug bij de auto.

De route heb ik hier gedownload. Wij hebben de route op GPS gelopen, je kunt de route ook uitprinten.

Never stop Walking voor de ruïne
Leuke Wandelpin op je rugzak
Kijk hier hoe je die kunt bestellen

Wil je meer lezen over mijn wandelingen, kijk dan ook eens naar de door mij gelopen Groene Wissels wandelingen of Trage Tochten

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print