Wandelpin Blog

Westerborkpad | Nunspeet – Wezep

Deze wandeling stond gepland in een 2daagse wandeling, de eerste was Ermelo – Nunspeet zijn en deze zouden we de 2e dag wandelen. Slechtweer gooide roet in het eten daarom een losse wandeling startend in Nunspeet. Parkeren bij de stations is gratis, zijn vaak best grote parkeerplaatsen dat is zo prettig.

Thuis gekeken op de routeblaadjes en we zien dat er weinig Westerborkpad bezienswaardigheden zijn. Dan gaan we maar genieten van al het andere wat we zien.

In Nunspeet zien we al snel een oorlogsherdenkingsmonument. Niet speciaal voor Joden dus niet vermeld. Op de plaquette is te zien dat er gedacht wordt aan hen die in concentratiekampen om het leven zijn gekomen. Voor ons hoort dat er ook bij. We staan er even bij stil en gaan weer verder.

Het eerste stuk in de natuur raken we de weg kwijt. Komt het door het kletsen, doordat we bordjes missen of klopt er echt iets niet. Geen idee, we zoeken via de telefoon een herkenningspunt van de kaart en zo vinden we de weg weer terug.

Ook hier komen we in een natuurgebied terecht met veel zand. Net als de vorige  wandeling moet je op die vlaktes goed zoeken naar routebordjes. Ook de omschrijving in het boekje is maar net hoe je het interpreteert dus gevoel aan en zoeken naar de juiste weg. Natuurlijk vinden we ook hier weer de juiste route en genieten van al de mooie natuur.

Na die vlakte en het bos zien we nog maar weinig spannends. Mijn zus heeft als hobby deze route om alle dieren op de foto te zetten. We hebben dus foto’s van groot tot klein diertjes. We lunchen bij La Place in de buurt van de autobaan en eindigen deze wandeling in Wezep.

Wezep is onze beginplek de volgende keer. Dan gaan we 3 dagen aaneengesloten wandelen. Planning is Wezep – Berkum | Berkum – Meppel | Meppel – Hoogeveen.

Kijk hier voor meer foto’s van deze wandeling
Lees hier alle blogs van het Westerborkpad

Wil jij een herinnering aan je wandelingen, kijk dan eens naar deze Wandelpin. Kijk hier hoe je die kunt bestellen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print