Wandelpin Blog

Westerborkpad | Wezep – Berkum

Onze eerste dag onze driedaagse wandeling. Met de auto naar Wezep waar we onze vorige wandeling eindigde.

We lopen direct de natuur in maar we “verdwalen” ook direct. Daar waar we vonden dat deze route veelal goed was bewegwijzerd ging het deze keer toch even mis. Ook hier zijn we dan blij met een telefoon waarop we via Googlemaps kunnen kijken waar we naartoe moeten. Zelf navigerend komen we terug langs de wit-rode streepjes met prikkeldraad.

De route lijdt ons door mooie natuur, langs mooie gebouwen en landgoederen. We wandelen langs landgoed Molecaten. Hier zien we vooral torentjes en een (stenen) kikker orkest. Via bruggetjes lopen we Hattem uit naar een Synagoge richting Zwollen waar we onderweg nog een bunker tegenkomen.

Hanzeboog

Via een opvallend rode spoorbrug de Hanzeboog komen we in Zwolle.

De Hanzeboog is een spoorbrug bij Zwolle over de rivier de IJssel en maakt deel uit van de spoorlijn Utrecht – Kampen en de spoorlijn Lelystad – Zwolle. De brug werd in juni 2011 geopend (Bron Wikipedia)

Zwolle is mooi, vind het een mooie stad waar ik zeker nog een keer naar terug ga (net als Amersfoort). In Zwolle zijn 2 Westerborkpad momenten.

De eerste is een Synagoge en Joods monument en de tweede is een woning. De woning is van de familie Noordhoff. Een tussenwoning met waar naar afloop van de tweede wereldoorlog 14 onderduikers uitkwamen. Dat was iets wat niemand had voorzien. Wil je er meer over lezen, kijk dan even hier.

Na Zwolle wandelen we nog even door naar Berkum waar we de bus naar Wezep pakken om met de auto naar Zwolle te gaan. We hebben een hotel in Zwolle en gaan met de auto naar de bezienswaardigheden van de extra B route.

Eerst gaan we op zoek naar Kasteel Zwaluwenberg. We parkeren de auto en komen voor we bij het kasteel zijn eerst langs de tuinen van A.Vogel. Het heeft niets met dit pad te maken maar is wel leuk om even te kijken.

Na het kasteel gaan we naar Elburg. We parkeren buiten het centrum en wandelen eerst langs de bezienswaardigheden. Eten doen we in Elburg om de dag erna te wandelen naar Meppel.

Kijk hier voor meer foto’s van deze wandeling
Lees hier alle blogs van het Westerborkpad

Mooie Wandelpin voor de LAW wandelingen
Foutje gezien? Meld het hier


Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print