Wandelpin

Wandelen in Limburg

Limburg, de zuidelijkste provincie van ons land en ook de provincie waar Wandelpin gevestigd is. Limburg heeft door zijn langgerekte vorm veel verschillende natuureigenschappen daarom is het zo fijn om te wandelen in Limburg
In het zuiden en het uiterste noorden is het heuvelachtig. De Maas is een rode draad door onze provincie en het is een rijk wandelgebied. Het zuiden van Limburg staat bekend om de heuvels denk daarbij aan de Dutch Mountain Trail maar het midden en noorden van Limburg heeft 3 nationaal parken.


De Maas is een rode draad voor de wandeling van RivierPark Maasvallei welke zowel aan Nederland als aan Belgische zijde loopt. Ook kun je het Maaspad bewandelen welke begint aan de start van de Maas in Nederland. 

Wil je historische wandelen dan kan dat in Zuid-limburg met de Via Belgica.
Daarnaast is er sinds kort een nieuw wandelpad, Rondje Limburg, deze gaan wij ook zeker nog eens (in delen bewandelen)

Een greep uit onze wandelblogs

Naast deze wandelingen lopen er ook verschillende Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s) door Limburg. De LAW’s zijn te volgen via de wit-rode makering.

Houd jij meer van een rondwandeling dan zou ik eens op de website van De Mooiste Routes kijken. Daar staan verschillende wandelingen op en ook in Limburg, let wel, dit is een website welke wordt onderhouden door vrijwilligers en hiervoor vragen ze een kleine bijdrage voor het downloaden van een wandeling, dit om het onderhoud van de website te kunnen bekostigen. Natuurlijk zijn er bij de Nationale parken ook wandelingen te volgen via bordjes hierover zul je info bij de parken.

Wij werken samen met onderstaande wandelpaden

Wil je meer lezen over wandelen in Limburg kijk dan op mijn blogs, hier een overzicht

LAW's door Limburg