Wandelpin Blog

Westerborkpad | Diemen – Muiden

Van Diemen naar Muiden. In het boekje van het Westerborkpad kaarten 4-5-6. Samen is dit 14 kilometer maar ons kennende komt er altijd wel iets bij.

Station Diemen

Op station Diemen weer even zoeken waar de wit-rode markering is en dan kunnen we starten aan onze 3e wandeling op dit historische pad. Kaartje 4 is maar 3 kilometer met weinig spannends. We lopen onder een “kleurrijke” brug door. Langs de Weespertrekvaart naar het Diemerbos.

In het Diemerbos is het rustig. Vanwege de tijd van het jaar (december 2019) “hangt” de zon laag boven het water. Dit geeft een heerlijke sfeer op deze zonnige koude dag. We wandelen voornamelijk over verharde paden. Bij de in- en uitgang van het bos staan hoge zuilen.

Diemerbos

Het Diemerbos is een in de jaren ‘90 aangelegd bos. Het bos maakt een belangrijk deel uit van natuurgebied “Gaasp en Diem”. De bomen zijn in het begin van de jaren negentig aangeplant in een open polder met veel water. Het Diemerbos is in beheer van Staatsbosbeheer.

Ondanks dat we veel in de natuur lopen zie je overal om je heen ook het drukke leven. We passeren de A9. Zien hoge elektriciteitsmasten in de open velden. De brug over het Amsterdams-Rijnkanaal zie je ook al van verre. Via deze brug komen we aan de andere kant van het water. Aan de andere kant wandelen we verder naar station Weesp.

Station Weesp

Station Weesp laten we voor wat het is, geen opvallend mooi station, hier komen we later terug om de trein naar thuis te pakken. We wandelen nog door Weesp. Hier zijn geen monumentale bezienswaardigheden. Dan gaan we verder naar Muiden.

We wandelen langs de Vecht en hebben hier mooie vergezichten. In Muiden gaan we op zoek naar de bezienswaardigheden van kaart nummer 6. We gaan kijken bij de Synagoge en het monument. We zien nog enkele struikelstenen en mooie wegwijzers.

Het is duidelijk te zien dat Muiden een vestingstad is. Het Muiderslot zien we van afstand. Deze bezoeken we onze volgende etappe. Nu gaan we een bushalte zoeken om terug te gaan naar Weesp voor onze terugreis.

Deze etappe weinig highlights die met het Westerborkpad te maken hebben. Wel een mooie wandeling. Volgende keer bezoeken we het Muiderslot tijdens onze wandeling van Muiden naar Naarden-Bussum

Kijk hier voor meer foto’s van deze wandeling
Lees hier alle blogs van het Westerborkpad

Wil jij een herinnering aan je wandelingen, kijk dan eens naar deze Wandelpin. Kijk hier hoe je die kunt bestellen
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print