Wandelpin Blog

Levenspadwandeling

Enige tijd geleden werden wij van Wandelpin benaderd door Jan Willem Koch, de bedenker van de Levenspadwandeling. Jan Willem stelde voor dat wij voor zijn wandeling een Wandelpin zouden maken. Na het bekijken van de website zagen wij dat er een mooie beleving in dit wandelpad zit ondersteund door een wel heel erg mooi pakket.
Wij van Wandelpin hebben in overleg met Jan Willem een Wandelpin laten maken welke vanaf heden op onze website te koop is.

Levenspad wandelpakket

Samen met de Wandelpin ben ik de Levenspadwandeling gaan bewandelen. Ik ben eerst naar de VVV in Doetinchem gegaan om het pakket te halen (dit kun je ook bestellen via de website van Levenspadwandeling) en daarna naar het startpunt gereden.

In de auto heb ik mijn “cadeautje” uitgepakt want zo voelde het echt. Het pakket is een stijlvolle doos en heeft mooie verrassingen erin zitten. Ik heb alles bekeken en toen ook weer terug in de doos gedaan. Deze dag ging ik om naar de wandeling te kijken en foto’s te maken. Ik heb het boekje eruit gehaald en ben begonnen aan de “Levenspadwandeling”.

Het Landgoed

De wandeling start bij Kasteel Slangenburg. Dit kasteel was mij bekend van een eerdere (Pieterpad) wandeling. Je wandelt direct de natuur van het kasteel in. Het is herfst en het zonnetje schijnt. Dat geeft wel heel erg mooie plaatjes. Sommige beelden probeer ik op een foto vast te leggen maar de meeste bewaar ik gewoon voor mezelf, een foto in mijn hoofd zoals ik dat vaker noem.

Wandelpin levenspadwandeling

Bruggetjes, slingerweggetjes en lange lanen bewandel ik als ik bij een boom kom die daar helemaal alleen mooi staat te zijn. Een klein stukje verder ligt een boom. Aan de wortels te zien was ook dat een flinke boom. Het verbaasd mij telkens weer wat een (natuur)geweld er voor nodig is om zo’n boom met al heel wat levensjaren te laten “omvallen”.

Bankje van Rob

Ik passeer het bankje van Rob en een bruggetje waar ik wordt “ingehaald” door 2 dames. Op die plek neem ik even de tijd om voor me uit te kijken en te genieten van de warme zon op mijn gezicht.

In het eerste deel van de wandeling kom ik langs de begraafplaats waar oud bewoners van het kasteel begraven liggen. Heel even kom ik terug bij de parkeerplaats waar mijn auto staat.
Je hebt dan 6 kilometer gelopen. Het wandelpad is 10 kilometer. In het 2e deel loop je naar de Sint Willibrordsabdij en de urnengedenkplek.

Sint Willibrordsabdij

Eerst een bezoekje aan de Abdij. Gelukkig mag ik naar binnen ondanks de Covid19 maatregelen.
In de Abdij voel je de rust. Nadat ik hier even heb gezeten en gekeken ga ik terug naar buiten en maak ik nog enkele foto’s.

Dan ga ik aan de weg terug beginnen. De urnengedenkplek loop ik even op en zie de boomstronk die ik het boekje is beschreven. Ik verlaat de urnengedenkplek en ga verder op het wandelpad. Ik passeer een weiland, kijk naar de al ondergaande zon en struin over een smal pad tussen de hoge bomen door.

Kasteel Slangenburg

En dan, dan ben ik terug bij Kasteel Slangenburg. Geniet nog even van het uitzicht en ga met een tevreden en rustig gevoel terug naar de auto om terug naar huis te gaan.

Wandelpin levenspadwandeling

Alles wat in het pakket zit ga ik thuis nogmaals bekijken en alle mooie opdrachten die bij de Levenspadwandeling horen ga ik binnenkort in een nieuwe wandeling doen.

Wil jij meer over dit wandelpad weten kijk dan op de website van Levenspadwandeling

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print