Wandelpin Blog

Trage Tocht Vorden

Voor onze Wandelchallenge wandelingen zoeken wij wandelen die ongeveer 23 kilometer lang zijn. Zo vonden we Trage Tocht Vorden van 23 kilometer. Na het bekijken van deze wandeling zagen we dat we deze konden uitbreiden met een bezoekje aan kasteel Vorden waardoor we rond de 23 kilometer zouden uitkomen.

Kasteel Vorden een bekende plek voor Pieterpadwandelaar en zeker een mooi plekje, dat was dus geen straf om dat toe te voegen.

Station Vorden

De wandeling begint bij het station in Vorden wat er op deze een beetje grauwe dag erg verlaten uitziet. We vertrekken vroeg maar komen geen Pieterpadwandelaars tegen. Al snel lopen we de natuur in waar we uitkijken over lange lanen met kale bomen die omwikkeld zijn door groene klimplanten. Van een grote rieten “parasol” naar landhuis Enzerinck. De grote groene velden zijn privéterrein en niet toegankelijk voor gasten. Dat betekend dat we de foto’s op grote afstand maken maar vooral kijken naar de grootse landhuizen en alles wat daarbij hoort.

Klein stukje verkeerd gelopen

Op sommige plekken is de grond bijna rood van de bladeren die daar liggen wat mooi afsteekt tegen de donkere stammen van de bomen. Ergens lezen we niet goed, we lopen over een smalle vlonderbrug en kunnen dan uiteindelijk niet verder. We lezen het nogmaals, zien dat wij het iets anders interpreteren dan de bedenker van het wandelpad. We wandelen terug, lezen het anders en zien dan wat er bedoeld word.

Hierdoor wandelde we een leuk stukje met vlonders, bruggetjes en watertjes. Dit is in de route wel zichtbaar maar dus niet de bedoeling (“oepsie”). We  vervolgen onze weg naar ’t Waliën. 

’t Waliën

Een landgoed met landhuizen op nog grotere afstand, leuke bruggetjes en een kippenfamilie die ons vrolijk gedag komt zeggen.

Nou ja gedag zeggen, ze schuifelen in de berm, zien ons amper staan, ze zijn zeker niet bang en vinden het loswoelen van de bladeren veel interessanter. Ook hier weer lange lanen, grote boerderijen en borden met uitleg wat we zien. Wat je hier ook veel ziet zijn de verkoophuisjes van lokalenproducten. Vind ik altijd leuk om even naar te kijken, niet praktisch om mee te nemen dus het blijft bij kijken.

Keuken van Hackfort

Als we ruim over de helft zijn komen we bij een horecalocatie, de Keuken van Hackfort. Hier gaan we naar binnen om te kijken of ze een plekje hebben voor een lunch. Gelukkig, er is plek. Ze hebben een leuke menukaart met veel lokale drankjes en producten.

Na onze lunch gaan we verder. We wandelen naar kasteel Hackfort. Hier zie ik de eerste sneeuwklokjes, yeah, de lente komt er aan. Bij de watermolen neem ik de tijd om te kijken naar het water en de vispassage. We wandelen door naar het Dorsmolenhuisje, staat niet op de routekaart maar staat daar aangegeven en dat wekt onze nieuwsgierigheid.

Dorsmolenhuisje

Als we er zijn weet ik eigenlijk niet wat het is. Voor mij is het een schuur en ik besluit het thuis op te zoeken. Helaas kan ik er weinig over vinden. Ik laat het er maar bij, op de wandeldag ben ik na het huisje terug gewandeld naar de route, heb ik nog even naar het kasteel gekeken waarna ik de route ben vervolgd.

Zoekplaatje naar een uil

Onderweg naar het eind van de wandeling zien we een uil landen op een tak. Op een rustige manier probeer ik zo dichtbij mogelijk te komen. De uil blijft zitten maar ik zie hem niet zo goed. Stilletjes loop ik onder de boom door naar de andere kant in de hoop dan meer te zien. Zo stom, ik kon hem niet meer vinden maar als ik terug loop zie ik hem weer zitten. Geen idee hoe dat kan maar ik laat het voor wat het is en vervolg onze wandeling.

Kasteel Vorden

De route gaat via het dorp terug naar het station. Wij wijken hier van de route af want wij willen de route langer maken maar ook zeker kasteel Vorden niet missen. Via leuke paadjes en het watertje Veengoot wandelen we om het dorp heen en komen we bij het Kasteel uit. We lopen over een houten brug naar het kasteel. Hier wandelen we omheen en bekijken het van alle kanten voor ook wij de route afsluiten bij het station. Niet helemaal 23 kilometer maar dat kan de pret niet drukken.
Het was een heerlijke wandeldag en deze gaan we zeker wandelen met onze Wandelchallenge Wandelingen

Wandelzoekpagina

Deze wandeling kun je vinden op de Wandelzoekpagina. Hier kun je tegen een laag bedrag de route downloaden, je kunt ook een jaarabonnement afsluiten, dan kun je alles downloaden.
Je kunt ook de gids Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek kopen van Gegarandeerd Onregelmatig, daar staat de wandeling ook in. Mogelijkheden genoeg dus.

Weetjes op een rij

Wandelperiode
Ik wandelde deze wandeling in januari

Onze foto’s
We fotograferen met onze telefoon, systeemcamera of compact camera. Wij bewerken onze foto’s niet met een kleur of een filter, alle kleuren die je ziet zijn kleuren die wij zo hebben waargenomen.

Info over de route
Kijk op de website van Wandelzoekpagina als ook jij interesse hebt in deze wandeling

Andere wandelingen
Als je meer wilt lezen over onze Trage Tochten, kijk dan op onze overzichtspagina

Niet alleen daarom geschreven in WE vorm
Ik wandelde deze wandeling samen met Judith van Vita Walking en J Loves to Travel

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print